Tänk att det redan är augusti!

Hela juni och hela juli försvann, och jag längtar fortfarande utomlands till värmen och solen.

Så William och jag bestämde oss för att trotsa regnet och göra en liten miniweekend, ni kommer nu att få följa mig genom mitt Dalarna där jag delar med mig av mina bästa tips utifrån att vara mamma i rullstol med en liten baby och med hund. Så häng med!

Tällberg

Quality-Spa-Resort-Dalecarlia-1
Tällberg är en liten by vid Siljan mellan Leksand och Rättvik, med åtta stora fina hotell. Man kan komma dit med direkttåg från Stockholm, Tällberg har en egen station, då tittar man på tidtabellen Stockholm-Mora och avstigning sker vid Tällbergs station. Då är det gångavstånd till alla hotell, men det är mycket kuperat.
Men har man permobil och en hurtig assistent, så fungerar det bra att ta sig uppför backarna. Det hjälper att det är asfalterat överallt, ej grusvägar.
Jag brukar bo på Dalecarlia i ett handikapprum med utsikt över Siljan.
Mitt tips är att kolla vilka olika sommarerbjudanden som finns, om hotellet du vill bo på har fullt kan man kolla om det finns tillgängliga rum via bokningssidor online som exempelvis hotels.com och booking.com.
Det funkar alltid jättebra på Dalecarlia. Det var första gången William bodde på hotell. Vi var två familjer som åkte tillsammans, den andra familjen har lite större barn, femåringen tyckte det var jättekul med lekrum och annat som finns på hotellet.
Vi badade mycket, det svåraste med att bada när man har ett rörelsehinder är att det inte finns någon lift ner i bassängerna, jag känner inte till ett enda hotell i Sverige som har det. Endast på sjukhusen brukar det finnas. Är det någon som har ett bra tips på ett hotell med lift i bassängen, så får ni gärna höra av er till mig på veronica@veronica.se.
Jag har alltid två assistenter när jag ska bada, assistenterna hjälper mig då ner i bassängen. De har alltid badskor för att inte halka när de lyfter mig. En assistent är alltid på land för att kunna bistå om det skulle hända någonting. Jag kan simma själv men det som skulle kunna hända är en ren olycka med benbrott som följd, om någon annan badare av misstag skulle krocka med mig eller hoppa i för nära mig eftersom jag är så benskör.
Det var första gången som William badade i inomhusbassäng och han tyckte jättemycket om det. Han grinade inget alls. När han låg på min arm på mage i vattnet så somnade han, det var så varmt och mysigt!
Den 19 augusti ska vi börja på babysim. Jag hoppas det kommer att funka med tillgängligheten så att jag kan bada med William i bassängen.

/Veronica

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *